Rólunk

Egyesületünk célja első sorban az Észak-alföldi régióban élő emberek, ezen belül a fiatalok mindennapi életének segítése, hátrányaik csökkentése, iskolai felzárkóztatása, iskolán kívüli képzése, munkaerő-piaci integrációja. A fiatalokon keresztül a családok segítése, hazai és nemzetközi programokon való részvétel által integrációjuk elősegítése. Szeretnénk ha programjainkon keresztül olyan értékekkel gazdagodnának, mint a tolerancia-elfogadás, hagyományaink őrzése, környezetünk védelme, egészségtudatos életmód, a tanulás fontossága, a munkaerő-piac ismerete. Hosszabb távú cél a hazai civil társadalom erősítése, nemzetközi kapcsolatok építése. Szervezetünk 2016-ban alakult, tagjai (nagyrészt Dél-Biharban élő emberek, akik) szívükön viselik az ott élők sorsát. Szeretnénk lehetőségeinkhez mérten pályázni és minél több a régióban élő hátrányos helyzetű fiatal számára megmutatni, mit nyújthat nekik például az ERASMUS+. Több korábbi YIA program megalkotóiként mi már tudjuk, hogy a fiatalok élete, jövője szempontjából mit jelent egy ilyen programon történő részvétel. Szeretnénk ha ezt minél több helyi fiatal megtapasztalhatná. Sajnálatos módon a dél-bihari térségben kevés civil szervezet működik, szeretnénk ezt az űrt kitölteni és elhozni Európát az itt élő fiataloknak.

Hozzászólások lezárva.